miercuri, 9 decembrie 2020

M1 - Tema 4 - fontul

Ce este Fontul:

-Un font este un set de caractere care conține, de obicei, litere, numere, semne de punctuație și alte simboluri. Fonturile sunt caracterizate prin dimensiunea, grosimea și stilul caracterelor lor. Unele fonturi sunt mai mari decât altele, unele sunt mai îngroșate sau mai italice și așa mai departe.


Familia de Fonturi:

-O familie de fonturi sau un tip de caractere reprezintă o colecție de fonturi care împărtășesc caracteristici similare din punct de vedere al design-ului. Fonturile care fac parte din aceeași familie pot varia în dimensiune, grosime și stil, dar au întotdeauna același design.

De exemplu, atunci când oamenii se gândesc la Arial, ei de fapt se referă la familia de fonturi Arial, nu la toate fonturile pe care le conține. Pentru că, de exemplu, familia de fonturi Arial conține multe fonturi diferite precum:

- Arial Light 

-Arial Regular 

-Arial Italic

-Arial Medium

-Arial Bold 

-Arial Black 

-Arial Condensed 

-Arial Narrow 

-Arial Monospaced 

-Arial Rounded

-Arial Cyrillic 

-Arial Greek 

etc

Dar, deși toate diferă unele de altele, ele au totuși aceleași trăsături de design care le face să arate asemănător. Literele, de exemplu, pot avea grosimi diferite sau pot fi mai înclinate sau mai drepte dar, în final, tot vor semăna unele cu altele.

(Linkul de la site de unde o fost ciordită informația este https://www.digitalcitizen.ro/intrebari-simple-ce-este-un-font-si-ce-este-o-familie-de-fonturi/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

M2 - Tema 14 - Mesaj de avertizare